2024-08-10
美食依旧,但服务有待提升作为一家米芝莲推荐的餐厅,莆田(铜锣湾)一直是我哋一家人嘅至爱。不过,最近一次嘅家庭午餐经历真系令我哋几失望。虽然食物依然保持高水准,但整体服务质素明显下滑,呢个同我哋对米芝莲餐厅嘅期望真系有啲距离。讲真,可能唔会再帮衬呢间餐厅。服务质素下降嘅原因:1. 我哋预订咗两张枱,十几位大人同埋两个BB系私人房间。点知其中一张枱嘅射灯系我地头上不停闪,搞到我哋食饭时眼都花。问咗服务员,佢哋话已经知,仲话会叫技术人员嚟修理,咁我哋唯有喺个射灯闪下闪下既环境下食饭,感觉真系好差。2. 呢个先系重点,根据餐厅要求,我需要先畀$500作为订金,然后喺埋单嘅时候扣返呢$500。但系,埋单𠮶阵服务员唔记得扣返呢$500订金。咁事后我打电话返去餐厅了解返呢$500既退款安排,佢哋话会喺夜晚打返俾我交代返呢个安排,但系最终无人联络我。呢种服务真系令人失望。同埋,系我打电话问个阵,佢哋竟然话,我无提醒佢哋扣返呢$500,呢个系客嘅问题????最尾,我要第二日再提佢地,佢地先主动联络返我,退款🤷🏻♂️🤷🏻♂️如果你只系追求高质素嘅食物,莆田(铜锣湾)依然系一个唔错嘅选择。但系,如果你重视优
服务质素下降嘅原因:
如果你只系追求高质素嘅食物,莆田(铜锣湾)依然系一个唔错嘅选择。但系,如果你重视优质服务,咁莆田(铜锣湾)真系仲有好大改善空间。