2020-09-20
小编除咗好钟意食拉面之外,其中一样食物就系汉堡包🍔。今日小编专登走到去九龙湾站𠮶边既得宝商场🏨,为咗一试特式汉堡包,虽然要行远少少,不过要试新野就算有几远都要行😤。唔行唔知原来得宝商场改变左好多🤯,入面既设计好有香港旧情怀,而且地下一层仲多咗好多食肆,附近既朋友有口福喇🤫,而今日小编试既呢间餐厅叫「汉堡B 」。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈芝士原只软壳蟹汉堡 $58大件软壳蟹顶起成件汉堡包,感觉好大份,软壳蟹系有半只🦀,加咗芝士、蛋🍳、千岛酱同沙律菜,味道系夹得嚟浓郁,但小编唔系好食到软壳蟹既鲜味,只有单独咁食软壳蟹先感觉到😋,因为畀芝士同各种配料味道盖过咗🙄。但软壳蟹既口感依旧系有,香脆,入口啖啖肉系非常适合做汉堡包馅料。整体嚟讲,卖相、味道系接受到🤝,而店主好细心咁用木棍固定住个包,防止跌咗落嚟影响卖相又食客食得唔自在😊。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦今次小编专程嚟到呢间汉堡包店亦算系满足带走,但如果餐厅可以系包皮再落多少少功夫🤭,增加口感,亦可以处理软壳蟹既时候提升返鲜味😋,整个汉堡更接近100分喇。小编非常期待餐厅再上一层楼,加油💪。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈芝士原只软壳蟹汉堡 $58