4天前
好耐冇去到观塘工厂区寻幽探秘。近排周围去买嘢,办年货工厂区就好多正嘢买啦。行到咁上下当然要去医下肚啦,我知道骆驼漆大厦系美食天堂。今次经过五月星牛肉面舖,比出边嘅招牌吸引住。一般嘅台式食品饮品佢哋都有,但系我今次去到竟然见到有煲仔饭。咁冻嘅天气食返个热辣辣嘅煲仔饭,简直系人生一大乐事。首先,拣咗个台湾肠拌面,台湾肠一直系念念不忘台湾小吃,加上拌面香葱酱油配搭得天衣无缝。之后叫咗个避风塘超甜粟米,招牌绝对冇呃人粟米超甜,加上避风塘式腌料煮法香香辣辣好开胃。之后就到重头戏,热辣辣煲仔饭,我拣咗综合口味,即系有腊肠,腊鸭,腊肉同埋润肠,打开热辣辣嘅煲盖满满嘅腊味,连豉油都系秘制,超级用心。建议一定要食埋啲饭焦香香脆脆满满的滋味。台式饮品点少得珍珠奶茶?我哋当然有叫啦!我仲嗌咗杯梳打,都系酸酸甜甜超级解腻。嚟到五月星牛肉面,最重要系枱上边嘅几支特别装置。其实系六枝不同调味粉嘅试管,造型好得意,亦都符合每一个人嘅需要加唔加落去悉随尊便不过我就每样都试咗少少,都唔错㗎。✳️五月星牛肉面✳️观塘开源道60号骆驼漆大厦第三座11楼F室#观塘 #观塘美食#食好西#美食#MeTime#Chill叹#高质#香港
近排周围去买嘢,办年货工厂区就好多正嘢买啦。
行到咁上下当然要去医下肚啦,我知道骆驼漆大厦系美食天堂。
今次经过五月星牛肉面舖,比出边嘅招牌吸引住。
咁冻嘅天气食返个热辣辣嘅煲仔饭,简直系人生一大乐事。
建议一定要食埋啲饭焦香香脆脆满满的滋味。
台式饮品点少得珍珠奶茶?
我哋当然有叫啦!我仲嗌咗杯梳打,都系酸酸甜甜超级解腻。
嚟到五月星牛肉面,最重要系枱上边嘅几支特别装置。
✳️五月星牛肉面
✳️观塘开源道60号骆驼漆大厦第三座11楼F室
#观塘 #观塘美食#食好西#美食#MeTime#Chill叹#高质#香港美食#抵食#小食#小店#亲子#博客#亲子博客#妈妈博客
#pollywings_foods
#Iamsolucky