2016-07-08 1809 浏览
Kitchen J (Cynthiachan92)旧同学聚会,一定系拣间坐得悠闲舒适既餐厅先可以好好聚下。今晚book左系黄埔既Kitchen J, 试下新野。打开menu,应有尽有。沙津, 小食,Pizza, pasta, 饭,扒,甜品,特色饮品... 大家都抢住叫自己心水既食物,真好。前点我地叫左个松叶蟹肉沙津同埋火腿芝士流心三文治。沙津份量适中,估唔到落足料蟹肉好多,菜够新鲜好开胃。三文治卖相好吸引,芝士味浓,钟意食cheese就一定要试下。三文治加左芥未酱,食落好特别。主菜我地叫左个水牛芝士pizza, 野菌浓汁扁意,仲有白汁鸡肉焗饭。要赞下个Pizza面团做得好好。焗出黎既pizza外脆内软,其他地方唔系咁容易食到。水牛芝士好香,不会太浓味所以不好芝士既朋友都食到。扁意粉好滑,够弹牙,加上浓浓既野菌汁,好香好好味。餐厅烤焗既菜式好出色,火喉控制得刚好。焗饭一样唔会令你失望。而食材如鸡肉都有一定保证,唔会食到雪鸡味,肉滑够入味。因为大家都觉得pizza饼底做得好好,叫甜品时我地叫左个香蕉朱古力薄饼。用一样既饼底,甜既口味。香蕉加朱古力一向都系绝配,加埋香脆松软既薄饼,真系冇得弹
Kitchen J (Cynthiachan92)
,唔会食到雪鸡味,肉滑够入味。
因为大家都觉得pizza饼底做得好好,叫甜品时我地叫左个香蕉朱古力薄饼。用一样既饼底,甜既口味。香蕉加朱古力一向都系绝配,加埋香脆松软既薄饼,真系冇得弹。
见到有个甜品叫魔法黑白朱古力球,大家都想试下。原来系用热既黑朱古力酱,倒落白朱古力球上,球内仲有一球雪糕。雪糕点上黑白朱古力酱食,加上未溶得哂既白朱古力小块同脆片,层次丰富。
食完呢餐,大家都赞呢度系聚会好地方,下次聚会唔洗再头痛谂去边喇!