2023-01-27
悠长嘅农历新年假期仲未结束,一个人四围揾食揾食。元朗凤群径一带有好多不同嘅餐厅选择,由街头行到街尾,远处望到一间装修优雅、铺外顶部吊左一啲绿色植物嘅西餐厅吸引左眼球,感觉自然美好,上前睇睇餐牌,全部都好想食😋。餐厅喺室内/室外均设有雅座,室内灯光较柔和,有一种浪漫感,天气凉凉地嘅话,其实坐室外都系一个不错嘅选择。当时已经系下午2点几,又唔想食得咁heavy,所以叫左个薄饼餐。温馨提示:午餐供应时间系11:30至16:30,配餐汤及饮品(不设下午茶餐牌),午市时段仲免收加一添👍是日餐汤~菠菜忌廉汤绿色嘅汤好靓,味道香浓带有一啲薯仔微粒,既有口感又好滋味。主食~蚬肉芦笋吞拿鱼沙律酱薄饼配杂菜沙律约6吋嘅《薄饼》真的很薄嘅饼底,铺满蚬肉、芦笋、吞拿鱼、青椒、红椒、芝士,滋味无穷,杂菜沙律置中嘅布局,衬托出食物嘅色彩。我觉得烤焗嘅时间刚刚好,饼底唔会太硬太干,而又焗到有脆边嘅效果,好似饼干一样嘅口感,好啱我口味,一个人食晒都唔会过饱。下次要约埋朋友一齐去试下其他餐先。
是日餐汤~菠菜忌廉汤
绿色嘅汤好靓,味道香浓带有一啲薯仔微粒,既有口感又好滋味。
主食~蚬肉芦笋吞拿鱼沙律酱薄饼配杂菜沙律
下次要约埋朋友一齐去试下其他餐先。