餐厅: Day One Cafe (駱駝漆大廈第三座)
资讯:

2024-12-31 436 浏览
有日碌社交平台见到有fd去呢一间餐厅食饭,见到啲嘢食好吸引,咁啱呢日去开观塘,所以就胆粗粗上去餐厅度叫咗外卖返屋企食。我系一个面包爱好者,落单时见到Menu有炒滑蛋、牛油果同酸种面包呢几种材料整成嘅一道料理,就觉得实无死!即刻叫咗个烟三文鱼黑松露炒蛋牛油果酱酸种多士配沙律。果然买到返屋企食落真系觉得冇叫错,烟三文鱼和黑松露炒蛋的组合超级香,口感丰富。再加上滑滑的牛油果酱,整体味道真系好match。仲有酸种多士外脆内软,跟炒蛋搭在一起特别啱味。而且新鲜的沙律,令到整个菜色看起来又清新又美味!另外,我仲叫咗一份小食,就系气炸鸡球配蜜糖芥末酱,鸡球都好正,因为餐厅系即叫即整,所以就算拎返屋企食都依然可以保持到外面金黄酥脆,咬下去时肉质嫩滑,味道超级鲜美。配上蜜糖芥末酱,甜中带咸,味道好有层次,完全提升咗整个鸡球嘅风味!整体而言,呢几款食物都非常之好味,睇得又食得,好推介👍🏻
整体而言,呢几款食物都非常之好味,睇得又食得,好推介👍🏻
外卖自取