2022-10-15 84 浏览
经常都黎德福呢个Food court到食lunch,贪其多选择,不过都几难揾位,尤其系撞正学生放饭时间,所以呢,一般都系两点半过后先黎,哈哈。转左一圈,决定食最多人排嘅古早台居,饮下珍珠奶茶都好,好耐无饮啊~⭐红烧猪软骨面自己点左一碗红烧猪软骨面,估唔到猪软骨系分开上㖞,几好吖,唔怕啲汤浸走晒啲味,猪软骨炆得软腍入味,虽然卖相唔多靓,但真系好好味,咸咸香香咁。汤头浓郁鲜味,面条有咬口,整体感觉唔错呀。⭐酥炸猪扒肉燥饭朋友就点左肉燥鲁肉饭,佢呢碗卖相几正㖞,伴碟有小棠菜、蕃茄仔、黄萝卜等,红红绿绿几好睇。炸猪扒香脆,肉燥饭肥肉比例高,入口阵阵猪油好甘香,捞饭一流。⭐荔枝红茶&珍珠奶绿点主食后加台饮有半价,加配左荔枝红茶同珍珠奶绿,红茶唔太甜几啱饮,仲有椰果添。珍珠有咬口,黑糖香口,但仍然饮到绿茶味,调得比例唔错呀。五十几蚊食饱饱,好满足~

⭐红烧猪软骨面

⭐酥炸猪扒肉燥饭

⭐荔枝红茶&珍珠奶绿

五十几蚊食饱饱,好满足~
2022-10-11