2020-09-08
今日小编放工之后去咗黄金商场到走左一圈🏃♀️,望下有乜需要买同留意下有乜新野出🧐。我相信大家都对黄金商场唔太陌生,而今日终于都系放宽堂食既第一天晚上☝,小编就紧系行完街先去食饭啦,唔洗咁急嘛。而就系商场过几条街既附近就有一间出名既冰室🤨,叫做「雪山冰厅」,小编去到见到入面都系特别多人😯,唔通入面有啲隐世美食🤔?小编当然要亲自入去试下啦。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈K. 槟城叻沙海南鸡米线 $40呢个餐系下午茶餐嚟,所以系份量方面系比较少啲😛。味道都系叻沙汤底应有味道,香浓🤗。而海南鸡亦中规中矩,肉质虽然比较簿身😖,不过嫩滑增添唔少分🤚。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈潮州佬蚝仔汤饭 $58 蚝仔好多都大大粒,一啖可以食到一至两旧👄,入口软熟,好抵食。份量绝对可以够2个食,记得要清空个肚仔嚟食喇😣。另外,汤饭入面有鱼干同青瓜,尤其系有鱼干非常之特别,鱼干既硬带香😛,加强每一啖饭既口感同带出鲜味。而青瓜切得大大旧🔪,外层有啲硬但肉质就软淋淋🤯,入口既质感好特别。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈榛子酱西多士 $32呢个小编系第一次见到,觉得比较特别所以点咗嚟试下📃。西多士系每一间茶记都会有,不
🎈K. 槟城叻沙海南鸡米线 $40
🎈潮州佬蚝仔汤饭 $58
🎈榛子酱西多士 $32
呢个小编系第一次见到,觉得比较特别所以点咗嚟试下📃。西多士系每一间茶记都会有,不过入面加咗榛子酱口感有啲唔同🤩,每一旧都渗透榛子酱,不过食得多就好溜🥴,非常结身而且一大旧😬,各位朋友食之前要有心理准备,肥仔餐来了。
🎈海苔炸薯条 跟餐+$8
薯条本来无大问题,系可以接受🍟。但系小编就食唔出有海苔味道,轻轻一闻但都闻唔到海苔味道😯,小编再食多几旧都唔太食得出,所以有啲失望😔。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
小编发现餐厅人流真系好旺🧐,一直都有好多食客出出入入,非常好生意。睇嚟大家放宽禁堂食终于冲出嚟食饭,小编亦系其中之一✌。今次呢个餐厅虽然唔算太非常好食,但菜式特别✨,亦有唔同各式各样既款式提供🤲。有啲历史悠久既餐厅食物水准有一定保证,久而久之就缺乏咗美食带嚟既冲击💥,不过餐厅既装修同特别既款式都已经吸引到食客既留意👀,继续加油。