餐厅: 士林台灣麵
资讯:

2019-03-04 261 浏览
我认识系元朗到食台湾菜唔多但我次次去到都会坐满人 坐到出门口呀 咁好食就紧系坐到出门口啦香酥排骨面 🍖 $50虽然系写清汤底但有超浓厚鸡汤味 十分开胃又好饮唔腻 仲可以饮哂成碗汤都得呀面身方面就本身带有少少硬不过系可以接受到嘅硬度重点主角-酥炸排骨望图都见肉身系相当厚 一啲都唔孤寒咬落唔松唔韧 肉味浓郁如果觉得唔够味 或者可以系隔离嘅调调味不错之选香酥鸡扒干拌面 🍜 $50虽然香酥鸡扒嘅外观同排骨好似但肉身就有些少唔同喇比较嫩滑些少同水分系肉身令人一食再食 好快就食哂咁大块嘅鸡扒喇干拌面面底同汤面一样唔同就系多咗青瓜丝同肉燥捞埋一齐相当夹 系平淡嘅面上加一份色彩 多一层味道感观肉燥嘅咸味,青瓜带甜 好好食 盐酥鱿鱼酥 🐙 $54味道适中 份量刚好够两人食而且条条都唔系细架㖞炸粉唔系好多 最怕食盐酥鱿鱼酥会粉多过肉呀因为元朗都好多餐厅选择如果系元朗揾唔到食咩好嘅话我都建议去士林台湾面食因为都会食得又惊喜又满足
我认识系元朗到食台湾菜唔多

干拌面面底同汤面一样
唔同就系多咗青瓜丝同肉燥
捞埋一齐相当夹 系平淡嘅面上
加一份色彩 多一层味道感观
肉燥嘅咸味,青瓜带甜
好好食

盐酥鱿鱼酥 🐙 $54