2017-08-03 229 浏览
啲人成日都话马鞍山系美食沙漠,佢哋应该系计漏咗呢间『屋子生活』吧!首先环境以白色同木色设计,玻璃用咗落地玻璃可以感受到天然日光,第一感觉已经好舒服。Seating 方面亦有普通座位或者 tatami 位置比你拣,而 tatami 座位系靠近窗边嘅。餐牌嘅设计亦唔普通,系用咗小学本子嘅设计,里面仲有手绘图案添!今次就净系点咗午餐定食同呢度最出名嘅甜品 - 焦糖杏仁葩菲窝夫,另配一杯绿茶特饮。午餐用咗木盘上,好有和风嘅味道。窝夫厚厚嘅而且系软绵绵,轻轻淋咗焦糖酱又唔会太甜㖞,上面仲有几粒蓝莓同烤香嘅杏仁片,一次过食齐晒唔同嘅口感呀!另外仲有 5-6 款甜品,每款都咁靓,我真系惊我会忍唔住过嚟试晒佢哋呀!

午餐用咗木盘上,好有和风嘅味道。

2017-07-09
  • 焦糖杏仁葩菲窝夫