2023-03-22
今次可能时间上比较晏先至去到,所以brownie 已经卖晒🫣 希望下次再嚟嘅时候可以有机会食到🤎《Cake Menu》1️⃣ Hyuganatsu Orange Cheese Cake($38)净系听个名都觉得够晒特别,有机会当然要试吓平时少见嘅甜品种类naaaa☺️ 呢款日向夏橙芝士蛋糕比较偏向慕丝蛋糕嘅质感,口感轻盈,虽然见唔到香橙嘅切片,但仔细咀嚼就发现蛋糕之中有切碎嘅香橙颗粒🍊2️⃣ Milk Tea Short Cake ($38)而呢款蛋糕中间夹住两层调好味嘅忌廉,令每一啖嘅奶茶味都十分香浓~ 蛋糕质感松软,而蛋糕表面有一层薄薄嘅原味淡忌廉,所以整体口感都颇湿润🍦3️⃣ Fuji Apple Cheese Cake ($38)我平时见到系街市富士苹果都会被吸引,更何况系用富士苹果制成嘅芝士蛋糕?🙈 蛋糕大概有八成嘅部分系芝士蛋糕,味道清新而不腻,而喺蛋糕嘅最底部就有较浓味、较甜嘅富士苹果粒粒,带起整件蛋糕嘅味道💓🍏《Baked Goods》4️⃣ Ham and Cheese Croissant ($34)作为呢间店舖唯一嘅咸食,加热后嘅牛角包外层酥脆,而内里仍然保持松软☺️🙌🏻 配上半耐化嘅
《Cake Menu》 1️⃣ Hyuganatsu Orange Cheese Cake($38)
2️⃣ Milk Tea Short Cake ($38)
《Baked Goods》
作为呢间店舖唯一嘅咸食,加热后嘅牛角包外层酥脆,而内里仍然保持松软☺️🙌🏻 配上半耐化嘅芝士、微咸嘅火腿,绝对系平衡返食咗三件甜点嘅最佳选择😎👍🏻
《饮品》
5️⃣ Mocha
一上枱就见到个拉花好靓,牛奶、朱古力、咖啡混著绵密嘅奶泡充满整个口腔💓
6️⃣ Dirty
刚上枱个阵牛奶与咖啡分层明显,饮用时先会系口腔内混合🤎