2017-10-09 2120 浏览
沙田之友讲过:揾食千万唔好黎马鞍山。今晚过开黎揾呢位朋友,朋友千挑万笃下终于好唔愿意咁去左呢间餐厅晚膳。叫左个二人餐,忌廉餐汤(无影相白色一pat有乜鬼好影),饮落竟然好重奶味而无忌廉味,主菜香煎带子蟹肉红花意大利饭同埋美国安格斯肉眼扒10安士,前者饭口感一流(个人主观地喜欢食硬饭,喜欢吃稔/湿质感既饭桶应该会觉得口感偏硬),带子亦煎得够香,但食落就唔觉有蟹肉味(可能被个汁既味道遮盖左),红花就更加扯不上边。肉眼扒叫左五成熟,汁略嫌太丰富,遮盖左本身肉味,本身块扒亦系普通质素,始终出街食牛扒不能要求太高,都系买块靓野响屋企自己煎至稳阵。甜品焦糖炖蛋同埋芒果奶冻,前者有惊喜 ,蛋滑得黎够实净(好难做到呢个效果),后者芒果肉偏少,但胜在够大杯,一啖咖啡一啖甜品,(咖啡质素普通,口味好个人,要品评唔该问陈豪,但咖啡配甜品就能令咖啡升class),实在系饭后同下午茶既至高享受。埋单四旧半加一,五旧找五蚊。
沙田之友讲过:揾食千万唔好黎马鞍山。
埋单四旧半加一,五旧找五蚊。
意大利饭

肉眼扒