2021-10-16
《Puzzle Dining &Cafe》马鞍山今日行程尾站系马鞍山,所以约定朋友Happy Friday 🤗从美食沙漠🏜揾食都唔系咁容易,由其我系外区人😂所以早一星期已做定功课Book定位,试这间沙漠中🏜的良心食店🗽而且环境好洁净感觉舒服,仲有泡泡龙陪食🤩<熊本一口牛丼配玉子烧>🐮🍚熊本牛粒大约有15粒左右,粒粒都无脂肪位但又好软,好正💖唔知点解佢个汁好似特别好味,唔似平时出面𠮶d咁甜,配饭真系一流,套餐附有玉子烧同红姜黄萝卜,食下牛又食下姜越食越开胃🤭<冬荫功青口海鲜炒日本武藏野乌冬>我系超爱这个💖本身我系乌冬控,这个炒乌冬有二只劲肥美既青口,大量小海鲜,冬荫功个味好出,仲有金不换几片喺入面,好野味😌佢仲讲明用武藏野乌冬,份量好大食极都仲有咁,我自己清哂成碟😂😂😂😂😂<保云酥焗青口>其实当时我唔太知道保云酥系咩😂原来系面包糠加蒜蓉牛油,口感加埋又几得意㖞!佢只只青口都好肥美,质素真系不错👍<炸虾配一口芝士>🍤 我同友人都系芝士怪😏立即发生抢食事件,佢个一口芝士好好食呀~我觉得下次可以叫多一份约一口芝士😆炸虾都算几大只,但被一口芝士抢中左风头🥳<Cold Brew> 🍶☕佢地出名有单
<熊本一口牛丼配玉子烧>🐮🍚
<冬荫功青口海鲜炒日本武藏野乌冬>
<保云酥焗青口>
其实当时我唔太知道保云酥系咩😂
<炸虾配一口芝士>🍤
<Cold Brew> 🍶☕
佢地出名有单品咖啡,今日试左个
Cold Brew 好正,饮落好温润顺滑带有回甘,感觉好舒服🥰佢地仲有好多款咖啡豆出售,咖啡控又有多个地方入货
※ 舖头全日免收加一,好抵食
※我见枱枱都叫单骨鸡翼,我下次都要试下