餐厅: 晉家門炭燒工房
资讯:

2020-12-04 802 浏览
今日同屋企人行咗成日, 最后嚟到喱间居庐晋家门炭烧工房。 我哋一行八人, 分两张枱坐, 店员指定动作后, 我哋就开始点菜。 人多, 点咗好多款菜同啤酒, 试到好多不同菜式。 啤酒店家系直接由酒商进货, 所以全部都系外国啤酒, 当然有好多不同味道啦, 可以配合店家啲炸物或者炭烧嘢食一齐食, 更有风味。     店家嘅食物质素都好高, 好多食物都好欣赏, 好美味, 但当中一定要提嘅系香草烧春鸡、盐烧牛舌同埋香辣鱿鱼须。 香草烧春鸡外皮有少少脆, 鸡肉嫩滑多汁, 而且有阵阵香草香味, 趁热食再加埋啤酒真系一流。 第二样系盐烧牛舌, 牛舌好爽口, 而且又有牛味, 炭烧得好香, 面头咸咸地, 送酒真系爽。 最后系个香辣鱿鱼须, 鱿鱼新鲜爽脆, 烧得岩岩好, 再配埋椒盐同少少炭烧味, 真系又香又惹味。店家店舖细细, 有好 warm 嘅感觉, 店员亦好热情招待, 唔单止啤酒同食物味美, 仲有宾至如归嘅感觉。

炸鱿鱼圈

蒜香蚬肉白酒煮扁意粉