2011-07-02
今次系第2次黎食啦!为表诚意,1次过写番上次既食评先!2011 Feb第1次黎食,系朋友(都系OR食家!)既建议4个人约6点几7点坐低前1晚仲惊无位打黎book,点知除左近门口有台坐左好耐既两个人,第2台客就系我地了-_-不过book台有好处既,就系唔洗坐出面d散位,可以舒舒服服坐入少少既sofa位,岩晒我地呢班系咁吹水既hea友~heehee夜晚好似无得拣set,只有a la carte,饮品都偏贵,所以我地无叫野饮拣野食拣左好耐,因为份menu太详细,又多图,样样都好似好好味咁~英文麻麻既朋友最好袋定1两句旁身,因为有外籍服务生,学定少少英文方便d!我地推选左其中1位英文专家落order XD不过都系转番中文介绍啦巴马火腿罂粟籽包可能我地都系第1次食parma ham当谂住切做4份既时候..d parma ham切唔烂好恐怖啊!咬都好难咬得烂..加上呢个咁生既样子..真系有点怕怕-_-好彩中间既芝士/生菜/蕃茄层帮1帮..如果唔系我惊我会呕吧-_-可以拣mild/medium/strong spice既鸡翼鸡翼本身无特别,只有炸粉同少少咸味,靠个sauce,我地叫左mild spi
2011 Feb
第1次黎食,系朋友(都系OR食家!)既建议
4个人约6点几7点坐低
我地推选左其中1位英文专家落order XD
不过都系转番中文介绍啦
巴马火腿罂粟籽包 可能我地都系第1次食parma ham
咬都好难咬得烂..加上呢个咁生既样子..真系有点怕怕-_-
好彩中间既芝士/生菜/蕃茄层帮1帮..如果唔系我惊我会呕吧-_- 可以拣mild/medium/strong spice既鸡翼
鸡翼本身无特别,只有炸粉同少少咸味,靠个sauce,我地叫左mild spice,不过我地4个都觉得辣到似strong spice!!可能落错单..又可能真系咁辣..我地无叫佢改,因为食鸡翼辣得咁紧要真系第1次XD 最尽头见到有块pizza
呢度既pizza真系好好味,完全好味过pizza ___果d,呢片碟咁大好似都只系廿零蚊!
仲有~睇样都知中间后少少碟芝士肉酱薯角系正野!!
隔离果碟就麻麻,连个名都已经唔记得,大约系cabonara既味道,但汁略少唔够湿,拎到过黎唔得闲食住,吹吹下会更干,通粉就会变硬..同埋颇细碟的,分4个人只能分到每人几条 4个女仔,当然唔会放过食 甜品既机会
呢个chocolate cake又系代表作
好难得食到咁实咁浓朱古力味既朱古力蛋糕
右边粒truffle超正!
是晚正餐就系咁多美食同1堆是非包围下完结。
------------------------------我是分隔线------------------------------
2011-06-24
第2次黎食,咁岩遇到happy hour时间(忘记左有咩特别,只记得有1个价钱hoegaarden任饮,oh i love hoegaarden),今次有得食set啦!仲有happy hour好full,我地坐左落去之后,所有散位full晒。 叫左半份芝士和牛汉堡set
omg好好味~虽然只系微温,但如果成朝都无食过野,6点几pm突然食个芝士和牛汉堡简直系会令人感动流泪!! 叫set既好处就系跟1小兜鲜炸薯条!! 好味又无咁大罪恶感!
仲有1小兜salad,唔知点解硬系觉得有阵wasabi味.. i hate wasabi-_- 炸芝士条
呢个..OK咁啦~
虽然食芝士有拉长效果感觉好正,但无乜芝士味,人家喜欢鲜黄既芝士~..但呢个食完都有少少漏 最后呢1大杯coke light作为是日evening tea既完美句号。