2018-09-11 196 浏览
今晚朋友提议食海鲜,初时以为系去西贡or屯门三圣,点知佢地话湾仔都有得食,咁就紧系去试试啦😍😍(今次4个人食,可以试多啲唔同种类嘅野😋)黄金虾🦐一上碟,大家都哗左,因为佢比出面嘅黄金虾大只好多!我地二话不说即刻拎嚟食,哇!好脆呀,又劲重嘅咸蛋味,又唔油,我一口气食左两大只,虾头、虾壳通通食晒😆😆招牌羔蟹粥🦀服务员捧住一个瓦煲,一开盖,见到一个好大嘅蟹盖,初时以为个蟹盖可能系装饰,点知原来有好多蟹羔系里面,我和朋友当然一齐开心share啦😝。至于个粥底,又真系好好食,虽然未去到好绵,但因为佢系用一只羔蟹去煮,所以都特别鲜甜!😋榄豉蒸斑球🐟斑球好大块、肉好滑、鱼皮好爽口,正👍🏻脆炸牛腩🐮原来佢地系用牛坑腩炸,超好味!一咬落去系半肥瘦嘅牛腩,完全唔韧,最最最紧要系唔油!😎

(今次4个人食,可以试多啲唔同种类嘅野😋)

黄金虾🦐

招牌羔蟹粥🦀

榄豉蒸斑球🐟
斑球好大块、肉好滑、鱼皮好爽口,正👍🏻

脆炸牛腩🐮

2018-09-10