2013-11-28 2610 浏览
水街原来好多野食~上斜黎到呢间. 朋友说想试试, 我第一个到, 店员问我有无订位, 我话无, 佢话等一阵, 最后比我入去坐.等朋友中, 因为佢地好耐都未黎, 于是店员又问, 你既朋友系咪黎紧, 因为佢话其实系有客临时无黎先有位, 平时好爆, 我听朋友说都系呢个状况, 真好彩.装潢平实, 墙上挂著一幅丝路画.眼见有一枱十多人的菜一路一路的上, 好吸引, 我地得3个人, 所以要左羊肉饺子, 骆驼肉薄饼, 羊仔鞍同四季豆, 同埋3杯酸奶. 羊肉饺子, 真系好好好好味!!!! 普通的鼓油, 热腾腾的羊肉加外面的皮, 咬落去D汁周围飞, 羊肉的膻味系口腔徘徊著, 但系一定要趁热食, 冻左风味完全唔系个回事而骆驼肉薄饼, 皮厚厚硬硬的, 同食片皮鸭个D唔同, 无咁多水份. 而骆驼肉无咩特别.羊仔鞍上菜时以为系缩水了, 难道系因为碟比较大? 点上酸酸的汁, 食落无咁热气, 肉汁锁住系肉上, 好有烧烤风味, 但依然羊肉饺子系我既top list.仲有清清地的四季豆, D豆佢炒得唔错, 味很特别, 甜甜的, 食咁多肉点都要食下绿色的野~仲有酸奶, 原味比较酸, 我叫的青苹果味比较甜, 各有各好.仍然忘不
装潢平实, 墙上挂著一幅丝路画.
羊肉饺子
骆驼肉薄饼
羊仔鞍
四季豆

仍然忘不了饺子在我的口爆的那一刻! 同埋佢留系口的膻味~~~
2013-07-06
羊肉饺子