2013-11-28
水街原来好多野食~上斜黎到呢间. 朋友说想试试, 我第一个到, 店员问我有无订位, 我话无, 佢话等一阵, 最后比我入去坐.等朋友中, 因为佢地好耐都未黎, 于是店员又问, 你既朋友系咪黎紧, 因为佢话其实系有客临时无黎先有位, 平时好爆, 我听朋友说都系呢个状况, 真好彩.装潢平实, 墙上挂著一幅丝路画.眼见有一枱十多人的菜一路一路的上, 好吸引, 我地得3个人, 所以要左羊肉饺子, 骆驼肉薄饼, 羊仔鞍同四季豆, 同埋3杯酸奶. 羊肉饺子, 真系好好好好味!!!! 普通的鼓油, 热腾腾的羊肉加外面的皮, 咬落去D汁周围飞, 羊肉的膻味系口腔徘徊著, 但系一定要趁热食, 冻左风味完全唔系个回事而骆驼肉薄饼, 皮厚厚硬硬的, 同食片皮鸭个D唔同, 无咁多水份. 而骆驼肉无咩特别.羊仔鞍上菜时以为系缩水了, 难道系因为碟比较大? 点上酸酸的汁, 食落无咁热气, 肉汁锁住系肉上, 好有烧烤风味, 但依然羊肉饺子系我既top list.仲有清清地的四季豆, D豆佢炒得唔错, 味很特别, 甜甜的, 食咁多肉点都要食下绿色的野~仲有酸奶, 原味比较酸, 我叫的青苹果味比较甜, 各有各好.仍然忘不
装潢平实, 墙上挂著一幅丝路画.
眼见有一枱十多人的菜一路一路的上, 好吸引, 我地得3个人, 所以要左羊肉饺子, 骆驼肉薄饼, 羊仔鞍同四季豆, 同埋3杯酸奶. 羊肉饺子, 真系好好好好味!!!! 普通的鼓油, 热腾腾的羊肉加外面的皮, 咬落去D汁周围飞, 羊肉的膻味系口腔徘徊著, 但系一定要趁热食, 冻左风味完全唔系个回事 而骆驼肉薄饼, 皮厚厚硬硬的, 同食片皮鸭个D唔同, 无咁多水份. 而骆驼肉无咩特别. 羊仔鞍上菜时以为系缩水了, 难道系因为碟比较大? 点上酸酸的汁, 食落无咁热气, 肉汁锁住系肉上, 好有烧烤风味, 但依然羊肉饺子系我既top list. 仲有清清地的四季豆, D豆佢炒得唔错, 味很特别, 甜甜的, 食咁多肉点都要食下绿色的野~
仍然忘不了饺子在我的口爆的那一刻! 同埋佢留系口的膻味~~~