2021-04-10
🇭🇰十三姨·𠮶日我哋比较夜食晚餐 醒起喺Instagram见过呢间嘅翠玉瓜面就决定试下佢😌😌·炙烧鸡叉烧汤米粉$62 (翠玉瓜面+$15)佢个翠玉瓜面真系几好食 个口感完全唔会草青 而且真系索晒佢个汤🤤🤤不过要另外再加$15我自己觉得有啲贵 而且佢个翠玉瓜面同佢啲相有少少唔同 佢系比较细条既 不过唔影响佢个味道😎佢个汤都唔错 好舒服 有淡淡既鸡味 不过佢个鸡叉烧就好麻麻地啦 佢个鸡肉比较鞋 而且仲有啲雪味 大家可能嗌其他配菜会好啲🤭🤭🤭·炙烧手撕鸡伴鸡油饭$52 l 溏心蛋$8呢个我自己就觉得麻麻地啦 佢个饭好干身 而且无咩味咁 就算落左佢既秘制豉油都好淡味🙊大家都系食面好啲😂😂之后佢个溏心蛋系水煮既 所以无咩味 我本身以为溏心蛋一定系渍过既🤣·📍佐敦白加士街42-50号金宝楼地下6号舖📍旺角通菜街1M-1T号华发大厦地下C号舖
炙烧鸡叉烧汤米粉$62 (翠玉瓜面+$15)
炙烧手撕鸡伴鸡油饭$52 l 溏心蛋$8
📍佐敦白加士街42-50号金宝楼地下6号舖