2015-05-25
2:30 lunch-tea time,专登拜访 Fairy Tale,试试个绿茶心太软。好好彩唔洗等就有枱,店内座位数目唔多所以有位感觉好好彩。天气有啲热,点咗沙律,沙冰,冻咖啡,沙冰。店员都好生手计错咗几次数,建议大家都系要对清楚埋单价钱。先上 waldort salad 同冻咖啡,沙律菜算系新鲜,主要有walnut,青苹果同提子干。对个沙律唯一影像系好酸,得醋酸味,太重手。$45+$29-$10杂莓沙冰感觉好健康,应该系杯低糖饮品。重点嘅 "翠" (自家制抹茶雪糕心太软),一切开中心软滑嘅抹茶岩流。碟上细致地抹上抹茶粉,整体视觉欣赏价值高。好有层次甜度适中,抹茶味洽到好处,唔会太抢个味蕾,而抹茶雪糕好滑,配有少许嘅vanilla sauce 效果很好。走嘅时候岀边已有人等位。值得欣赏嘅系无店员催你走,唔会刻意收碟清枱。整体系好悠闲舒服嘅。回头率:6/10 ( 回来只为"翠")
好好彩唔洗等就有枱,店内座位数目唔多所以有位感觉好好彩。
杂莓沙冰感觉好健康,应该系杯低糖饮品。
走嘅时候岀边已有人等位。
回头率:6/10 ( 回来只为"翠")