2017-08-02 327 浏览
第三次黎食喇!点解佢会再翻兜?我谂系因为佢食物多元化,同埋佢又出左新野食既关系吧!今次新出既menu真系为夏日而设,尤其是系饮品,分有酒精成份同特色咖啡冻饮,够colorful之余味道都唔错嫁!😋金钱与浮云…全部summer drink既名其实都好有趣,我拣哩杯,下层系芒果沙冰,上层系蝶豆花,面头仲有果汁爆珠!饮落唔会超甜,饮一咬已经好爽!紫薯白汁烩饮配烤大菇及煎香带子…其实之前望过个餐牌已经想食佢!因为佢好少有咁用左紫薯黎做烩饭既汁,混合左白汁,质感软滑之中带点紫薯微粒既薯蓉感觉,有真紫薯味!意大利饭软糯,唔会太过淋。面头既大啡菇同带子都好正!大菇超级juicy,有阵天然大菇既菇香味,所以唔系人人接受到,但我ok wor😜 带子煎得好靓火候又岩岩好,嫩得黎带小小弹性,好食!墨鱼汁鳗鱼薄饼…黑色既墨汁已经够吸引 依加仲加埋我至爱既鳗鱼同pizza😍 芝士份量亦唔少 仲有青瓜粒、黄椒粒带黎既小清新🌾 批底好薄带小小韧劲 边位超脆 咁薄既批底唔会太饱 自然可以食多几块!系我近期最喜爱既pizza👅绵绵夏日… 哩个甜品一上枱真系好吸睛!绵花糖劲大个劲高,好有份量。下面既芭菲杯都好足料!由上至

绵绵夏日… 哩个甜品一上枱真系好吸睛!绵花糖劲大个劲高,好有份量。下面既芭菲杯都好足料!由上至下有雪糕、鲜忌廉、粟米片、啫喱、士多啤梨…

绿茶芝士挞配雪糕…芝士挞微暖,芝士味好香,绿茶味又冇俾芝士味盖过。挞皮可以再松化d就更好喇!不过我想讲下球雪糕,系某纽西兰既牌子,点解我会知?因为我屋企岩岩买左盒,话咁快就俾我同家姐清哂!劲好味!

绵绵夏日

2017-07-24