繁忙的一天后,想到有间好嘢港式小店来一顿平民化的大餐,真系兴奋到喺屋企跳起。 话说到这店,它就座落于一个唔起眼嘅街角,但闻到𠮶阵嘅煲仔饭香味,就已经阻唔住啲脚步。入咗去,收到啲笑容逐页温暖嘅招呼,感觉正! 首先试咗镇店之宝嘅滑蛋牛肉炒饭,简直系表演咁将米粒炒到喷香弹牙,一啖落去嘅口感,真系要赞嘅!而𠮶碟豉油皇炒面,面就滑溜溜咁滋味十足,豉油香扑鼻,啖啖肉我真系食得津津有味。 依家梗系要提提啲甜品,椰汁红豆冰啦~糯滑嘅红豆、清新嘅椰香,同埋完美融合嘅冰粒令人一秒消暑,我饮罢都忍唔住再嚟杯🍨。 如果你想揾间平易近人,且又食物质素一流嘅地方,呢间就真系融合咗我对美食嘅所有想像😋。夹杂咗传统与创新,每次嚟都觉得有惊喜,正!