2019-07-18 655 浏览
琴日放工去接老公收工 , 佢话好想食村爷爷 , 上次佢带我去食 , 排队等左近半个钟 , 仲要搭枱坐添 , 老公介绍我食花胶鸡炖翅饭餐  , 半只鸡(成件)上枱  , 虽然有手套提供 , 但坐位空间有限 , 2只手撕开鸡件比较狼狈 , 老公梗系要出手相助架啦 , 但用力都要技巧 , 有几下"扯开"既动作差D整到对面食客 , 所以老公话想去食, 我话食鸡既要佢帮我撕鸡 , 不过今次我见有日式咖哩饭 , 我唔食得辣 , 日式咖哩基本唔辣既 , 所以我食呢个黄油饭餐 , 我个饭黎到我添少少咖哩汁比老公试味 , 我大安旨意想捞汁落晒饭时 , 老公叫我停手 , 话个汁几辣下 , 我试左一少啖就觉得几哽 , 老公叫店员比个甜豉油我 , 我就当食煲仔饭咁....其实有红萝卜同薯仔 , 但部份浸住咖哩汁 , 我唯有唔食果部份啦 , 不过都够晒饱LU
龙虾汤泡饭
咖哩日式黄油鸡件饭