老馮茶居 (荃灣千色匯II)

Old Fung Tea House (KOLOUR • Tsuen Wan II)
老冯茶居钟意食一盅两件嘅你🫵🏻就在荃湾😝老冯茶居全店装修好用心,食具都好干净卫生👍拥有香港七八十年代怀旧风情味道😋佢嘅点心同炖汤都系热辣辣!即叫即蒸上台,每笼点心都系花尽心思❤️食材新鲜。尤其佢嘅蒸排骨,用料唔肥唔瘦,刚刚好,滑唔油腻,豆豉味啱啱好,唔会盖过排骨味,蒸得岩岩好😉👍凤爪亦都唔错,冇得顶。佢嘅凤爪肉厚,酱汁正!鱿香肉饼砵仔蒸饭🍚亦出色,米饭煮得刚啱好,肉饼有弹牙,带鱿鱼香,唔会食粉饼既感觉。👏🏻最后嚟个炖汤,螺肉够腍,反映炖得恰到好处好够火喉同时间。价钱合理,两人$200就饱哂。环境好,食物好,服务好 🫶🏻 不妨拍吓拖食返一盅两件 👫❤️🍽️老冯茶居 #荃湾美食 #香港美食 #饮茶 #一盅两件 #怀旧 #hkfoodie
老冯茶居

钟意食一盅两件嘅你🫵🏻就在荃湾😝老冯茶居