2018-02-12 16 浏览
今晚老友聚餐,约到尖沙咀食东南亚菜。L5直行到尾就系,几方便。餐汤罗宋汤同周打鱼蚬汤,红汤味浓料足,小小辣。白汤稍微淡味些,唔太creamy。餐包脆脆地,好松软。成班都系咖喱肉串迷,梗走唔甩啦。咖喱酱唔辣,但系好香呢,肉质都好软熟,完全唔鞋。我老友喜欢叫鸡,哈哈~叫左半只海南鸡配姜黄饭。鸡件都几滑,点埋姜蓉酱几好食,但系个饭可以再软熟D就好啦~个饭略显干身~再来份热辣辣炒贵刁先,好多虾球,同肉粒。不过有些咸~还有个热辣辣广岛蚝喇沙,米粉底索晒个汤汁味,蚝够新鲜,都OK肥美。最后加个,马拉盏炒菜。好强劲鱼露味,唔喜欢鱼露既朋友仔就唔好考虑下啦~最后加左两个雪糕红豆冰,椰子味稍微淡口,唔够椰香。但系个士多啤里又几好食,啦。冻天食雪糕冰都几冷下~