第一站大埔群记叹顶级清汤腩,第二站荔枝角攞新居用品,第三站沙田宜家家私,再回大埔屋企放低货物,最后飞的去第四站大围生昌买外卖,困死我喇!食匀全港只有生昌既乌头最好食,爆黄油盐焗乌头一条送 Baby 老友,一条送阿爸阿妈,搭的士飞返大埔最实际,哈哈!飞的速递美味乌头返屋企。盐焗乌头,激爆黄油元朗乌头,叫侍应姐姐唔好剪开住,我要长途跋涉送返大埔呢,但澎湃黄油依然流晒出黎,好浪费啊!见到都心痛。一打开乌头块皮,黄油泛滥成灾,急急喷射出黎呢。夹一大大旧鱼肉浸在鲜甜黄油中翻滚,直接整旧啪入口。鲜味直冲脑袋至反白眼,鱼肉出奇地嫩滑 juicy,鱼味震撼地浓郁,超香甜黄油黏在每一吋舌头,气味久久不散。唔好停,即刻黎第二口、第三四五口,实在控制不了!暴走般抢食,天堂级的美味!

盐焗乌头
2014-11-24