2022-06-19
之前睇网上报道,介绍依间点心店,book mark左好耐,趁假期,即刻嚟打下卡先😎😎舖头主要系外卖自取,有热辣辣嘅点心,如果好彩遇上炸物啱啱出炉,都几吸引😋点心选择大众化,好多都系传统点心,但系都有一啲系创新嘅点心,花多眼乱。麻辣烧卖,必食!虽然话系麻辣,但系唔会辣到你嗌救命,反而系好食到停唔到👍🏼👍🏼口感够爽👍🏼另外一款新猪肉烧卖,行素食健康路线,菇味浓,可以避免左肥猪肉,岩晒减肥一族蜂巢糕我自己都几钟意,佢嘅质感好实在,口感有层次,而且唔会太甜,系一个几饱肚嘅甜品灌汤饺呢一样都非常推荐,性价比好高,净系汤入面𠮶粒冬菇,够晒肥大肉厚,已经好有诚意。啲汤几好饮,灌汤饺饺子皮唔易烂,仲食到入面有花胶!$30都唔洗!真系抵食!黑松露素球外表有少少似潮州粉果,个皮烟烟韧韧,唔会太厚,入面就满满黑松露味,系唔错嘅素食选择泉蛋牛肉饭依个蒸饭份量非常多!估唔到牛肉嘅份量都好多,非常厚!温泉蛋令到成个饭嘅卖相更加吸引,蛋味够晒香浓,配埋喼汁同埋甜豉油,饱肚又滋味👍🏼整体来讲,对依间点心店嘅印象都几好,干净企理,好味够实际,会再嚟帮衬😎😎
麻辣烧卖,必食!
虽然话系麻辣,
但系唔会辣到你嗌救命,
反而系好食到停唔到👍🏼👍🏼
口感够爽👍🏼
另外一款新猪肉烧卖,
行素食健康路线,
菇味浓,