2024-11-24
Green monday想食素菜,Openrice见到哩间超过70年歴史嘅印度菜,仲系世界各地都有分店,上去发现环境几舒服,丰富印度色彩之余餐厅带有现代风格,坐得亦好舒服,侍应同餐牌都系英文,客人约一半系印度人,感觉都几正宗MALAI PANEER TIKKA 印度芝士经过忌廉、腰果酱、等香料腌制再焗,芝士带点柔软,单食味道不会过于浓烈,带有淡淡香气,配搭薄荷酱提升味道层次,作为小食唔错AAMCHI MUMBAI SANDWICH 孟买著名街头小吃之一,松脆三文治入面包住混合咗玛撒拉嘅薯蓉、青瓜、洋葱、番茄、芝士,口感微辣,馅料味道有啲似咖哩角馅嘅味度,几惹味POT NOODLES 好有镬气嘅面,系出面听到厨师好似用炒中式菜果种镬嘅声音,蔬菜底下有镬气嘅炒面,大豆蒜酱咸香同面几夹,味道浓郁DUM ALOO PUNJABI 经典嘅北印度菜,薯仔系浓郁嘅番茄肉汁入面炖至入味,配合独特香料同微辣口味道,十分适合配饭或薄饼GARLIC NAAN 脆中带软嘅印度烤饼,带有淡淡蒜味,配DUM ALOO PUNJABI 好夹VIRGIN MOJITO 清新味道,清爽解腻Milkshake (Rose
印度芝士经过忌廉、腰果酱、等香料腌制再焗,芝士带点柔软,单食味道不会过于浓烈,带有淡淡香气,配搭薄荷酱提升味道层次,作为小食唔错 AAMCHI MUMBAI SANDWICH
孟买著名街头小吃之一,松脆三文治入面包住混合咗玛撒拉嘅薯蓉、青瓜、洋葱、番茄、芝士,口感微辣,馅料味道有啲似咖哩角馅嘅味度,几惹味 POT NOODLES
经典嘅北印度菜,薯仔系浓郁嘅番茄肉汁入面炖至入味,配合独特香料同微辣口味道,十分适合配饭或薄饼 GARLIC NAAN
脆中带软嘅印度烤饼,带有淡淡蒜味,配DUM ALOO PUNJABI 好夹 VIRGIN MOJITO
清新味道,清爽解腻
Milkshake (Rose flavour)
唔算太浓,微微玫瑰甜味
整体觉得唔错,食物好多都系印度传统菜式,调味唔会过份浓烈,价钱亦亲民,可回访