2022-12-19 616 浏览
今日难得入元朗,就紧系要食番细细个就食既传统粉面店🤩呢间餐厅近住大马路同轻铁站,无论搭巴士或者轻铁去都好方便🥰而门面望落已经系好怀旧,大家值得去支持下👍🏻🍜1️⃣三并河粉(牛筋、牛腩、牛丸)($42)餐厅无论系三并或者系净牛丸粉面都系同价钱🤣黎到决定要试晒三样,满晒我三个愿望😍首先个汤底系好浓郁既牛腩汁 啲河粉沾晒汤底真系好浓味😋然后佢既牛筋好软林林,食到满满既骨胶原😍然后牛腩都炆得好入味,唯独系稍为韧左少少,但都好好味😋🍜2️⃣净牛丸河粉($42)呢碗汤底就唔系牛腩汁,系清汤底🤣不过佢同样都附送左少少咸菜干系面头,食落都好够味😋而值得推介既真系佢地既牛丸!真系好弹牙😍而且食得出好浓既牛味,同埋咬落真系会有牛汁咇出黎!好足料👍🏻🧋3️⃣红豆冻咖啡($30)呢杯饮品望到都够晒怀旧🤤我地叫左少甜,所以更加饮得出咖啡既浓稠😍而且佢地真系好足料,落左好多红豆😋好好味👍🏻

🍜1️⃣三并河粉(牛筋、牛腩、牛丸)($42)

🍜2️⃣净牛丸河粉($42)

🧋3️⃣红豆冻咖啡($30)