2017-08-08
同男朋友系旺角行完街,又唔想系旺角同人迫食饭,就决定行过去大角咀食一向出名高质素西餐的金船长。我地坐低既时间都未够七点,店入面仲系冇咩人,但七点打后就坐到八九成满啦。首先点左个蟹肉素鱼翅南瓜汤,南瓜汤好香甜,仲有大量的素鱼翅,好有惊喜,真心推介鹅肝苹果沙拉,大大块鹅肝配上卜卜脆的多士,鹅肝非常香浓,正当然唔少得店主推介的得奖黑松露pizza, 外皮烤得十分香脆,黑松露酱加上大量芝士味道十分配合,令人食完一件又一件,唔怪得成为呢间餐厅的镇店之宝小食拼盘有芝士鱼饼、炸鱿鱼圈、烤青口及烧鸡亦,样样都冇令人失望老虎虾拼凡立贝天使面,老虎虾同凡立贝都好弹牙同新鲜,一食就知一定唔系雪藏野,天使面用左南瓜汁,好好食黑松露什菌意大利饭,黑松露酱好香浓好入味!饭粒软硬刚好,赞最后甜品时间叫左个心太软,外面香脆里面流心,为呢餐丰富满足的晚餐画上完美句号
鹅肝苹果沙拉,大大块鹅肝配上卜卜脆的多士,鹅肝非常香浓,正
黑松露什菌意大利饭,黑松露酱好香浓好入味!饭粒软硬刚好,赞
最后 甜品时间叫左个心太软,外面香脆里面流心,为呢餐丰富满足的晚餐画上完美句号