2023-02-07
🧧庆团年·贺新春呈现(八位用)$6380🐷大哥叉烧拼烧腩仔叉烧肥瘦均匀,瘦肉部分依然软嫩多汁💁🏼♀️肯定系用上靓部位先有咁既效果😋烧腩仔唔会死咸,层皮都好酥脆🤤🦀️生拆蟹肉生翅蟹肉份量几多,令成碗羹既鲜味突出😌🦆四头鲍鱼扣鹅掌鲍鱼口感软糯带有少少韧度,香味浓郁🙈鹅掌经过长时间既焖煮,已经入晒味,轻轻一咬已经可以分开皮同骨🥰🥬翡翠炒带子皇带子品质上乘,就算切得唔算厚都食得出鲜甜味👍🏻🐟清蒸老虎斑蒸鱼最考验师傅既手势同埋睇得出食材既质素✨呢条鱼蒸既火候恰到好处,鱼肉熟度岩岩好😍好快就比我地分晒😝😝🐣当红脆皮烧鸡食到呢到其实已经好饱,但系都系食左几旧😂佢个皮好脆,下面又唔会有一层厚厚既肥膏🙂本身个调味都足够,重口味人士可以点埋佢个酱😉🍚飘香荷叶饭荷叶饭比较淡,捞埋XO酱食就perfect🤩顺带一提,佢个XO酱好惹味💙🍮甜品:新疆枣皇糕红豆沙汤圆不愧系老字号,无论系食物出品定服务质素都令人好满意🤓尤其系个叉烧同鱼,屋企人都赞不绝口😜环境方面,今次帮衬既铜锣湾分店设计典雅,而且唔会好似一般酒楼咁嘈杂🌝非常推荐大家黎‼️‼️‼️
🐷大哥叉烧拼烧腩仔
🦀️生拆蟹肉生翅
蟹肉份量几多,令成碗羹既鲜味突出😌
🦆四头鲍鱼扣鹅掌
🥬翡翠炒带子皇
带子品质上乘,就算切得唔算厚都食得出鲜甜味👍🏻
🐟清蒸老虎斑
🐣当红脆皮烧鸡