2017-06-13 327 浏览
一个风和日丽的星期日下午, 记错了朋友婚礼的时间, 于是就缘高街行落正街电梯。自己一个去源记坐坐, 由以前暗黄的灯光, 装修后变得十分光鲜但是, 不会变的是店子门口摆著鸡蛋糕的橱窗, 头都白晒的侍应, 当然还有由细饮到大的桑寄生茶!今次叫左桑寄生莲子茶, 值得一赞是莲子真的好软, 煮到入晒味, 一咬就松化, 好好味。当我问佢点解桑寄生莲子茶系34蚊, 但桑寄生蛋茶却是32蚊时, 个侍应话莲子每粒人手挑芯架, 仲要有十几粒莲子, 真材实料 -- 唔怪得之加莲子贵净桑寄生茶咁多啦! 仲要加多句: 女仔饮多D桑寄生好呀, 补身!成间店舖都贴满报导, 讲桑寄生功效, 又祛湿、降血压、安胎、除风湿、宁神安眠,更能调理月经、治疗经痛及补血,男女老幼孕妇都适合。虽然一碗细细, 我饮完之后感觉清润之余, 仲多左一份温暖!

仲要加多句: 女仔饮多D桑寄生好呀, 补身!

虽然一碗细细, 我饮完之后感觉清润之余, 仲多左一份温暖!
桑寄生莲子茶
2017-06-03