好后悔点解会咁迟先认识呢间面包店,食完呢间真系翻唔到转头,老麦果啲鱼柳包真系即刻比下去。宜家物价贵,以前细细个食老麦明明块鱼柳大过面包,唔知几时开始包入面嘅沙律酱覆盖面仲大过块鱼柳,再者好多时候块包一拎上手就冧晒,酸菜沙律汁又好酸,0诚意同0心机,所以我都冇食好多年了😂适逢今朝早心血来潮,想去吓啲老店当做支持下老人家老板。其实好耐之前已经略有听闻过啲住港岛嘅朋友话呢间嘅面包唔错,但我当然因为佢嘅简约、残旧嘅店舖而却步啦,真系有眼不识泰山~ 最近我去多咗铜锣湾,几乎每次经过都见到好多人买,令我对呢间舖头充满好奇心,相信佢应该系大家嘅食堂🫢果然冇令我失望🤤铺头对包都几讲究,由其系招牌有馅料包🤩(热狗、汉堡包、鱼柳包、猪扒包etc) ,每次都会先用铁板烘一烘热块包,块包去咁上下温度就会翻炸石斑鱼块,令佢非常之脆口,加上又大块,仲热辣辣添,完全食唔到雪藏味。面包亦都好松软,胀卜卜,卖相几好。我嗌左少酱(茄酱同沙律酱),味道啱啱好,酱汁唔会掩盖佢嘅脆口,又唔会太咸,交俾我嘅时候仲好细心咁用牛油纸包住,再入纸袋👍🏻铺头有好多捧场客,我买嘅过程中都遇到几个熟客仔。佢哋大多嚟买菠萝包、热狗同埋奶茶咖啡

铺头有好多捧场客,我买嘅过程中都遇到几个熟客仔。佢哋大多嚟买菠萝包、热狗同埋奶茶咖啡,可能因为唔使等佢烘热,快靓正,真系附近「扮工」人嘅早餐好选择😎

支持一下本地老店好过帮衬连锁店🤘🏻😋 唔系吓吓,真系要到执笠𠮶刻先嚟排长龙支持😅
2024-06-19
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
$30 (早餐)
  • 鱼柳包