2021-09-01
酸菜鱼食过一次就爱上, 所以成日都念念不忘不过平时食开嘅多数一大锅, 起码要3-4人先食得哂听亲戚讲, 原来红磡火车站个商场入面有间提供一人份量, 独乐乐都可以食到很开心当然有美食嘅地方, 男友都会跟住来所以最后点了二人餐, 多野食d又抵d见佢二人餐系有2款汤底拣, 男友话酸菜成日食到所以想试下唔辣又健康嘅蕃茄汤底㖞, 我都认同嘅呢间餐厅嘅卫生环境都唔错,用具全都放置起台嘅柜筒入面, 仲要好干净整齐, 加分话咁快, 食物都上台啦~呢度就系我地点嘅二人餐好丰富呀~人气蕃茄汤清甜鱼, 唔辣, 非常适合唔食得辣嘅老少朋友第一啖紧系要试下个汤底先啦, 饮得出系天然无味精, 是有家的口味而鱼片份量都多, 是用少鱼骨的鲈鱼烹煮我和男友都唔太识食鱼, 所以每次吃都要拣骨少的去吃鲈鱼正符合我地要求, 骨少肉多且滑十三姨的做出来的, 鲜滑不腥, 啖啖肉还有一提的, 鲜蕃茄每个都脱了皮才煮, 很贴心的让客人吃得更舒服, 口感更佳蕃茄件煮到不会淋淋烂烂, 是8成熟依然有咬口的, 呢个汤底真系超级推介比小朋友及老人家食用蕃茄汤清甜鱼是配埋乌冬的, 而酸菜鱼是配宽粉所以呢个份量要吃罼, 真的会很饱, 唔怕唔够吃
不过平时食开嘅多数一大锅, 起码要3-4人先食得哂
当然有美食嘅地方, 男友都会跟住来
所以最后点了二人餐, 多野食d又抵d
见佢二人餐系有2款汤底拣, 男友话酸菜成日食到
所以想试下唔辣又健康嘅蕃茄汤底㖞, 我都认同嘅
呢间餐厅嘅卫生环境都唔错,
用具全都放置起台嘅柜筒入面, 仲要好干净整齐, 加分
话咁快, 食物都上台啦~
呢度就系我地点嘅二人餐
好丰富呀~
人气蕃茄汤清甜鱼, 唔辣, 非常适合唔食得辣嘅老少朋友
我和男友都唔太识食鱼, 所以每次吃都要拣骨少的去吃
鲈鱼正符合我地要求, 骨少肉多且滑
十三姨的做出来的, 鲜滑不腥, 啖啖肉
蕃茄汤清甜鱼是配埋乌冬的, 而酸菜鱼是配宽粉
所以呢个份量要吃罼, 真的会很饱, 唔怕唔够吃
二人餐包含的 啖啖无骨鸡, 我地就拣咗市面少有的椒麻汁
问过服务员, 这个汁会比口水汁会麻辣一点
看到绿色的辣椒碎, 原来是厨师将青辣椒剁碎后炒熟而成,
辣味唔会太刺激, 带有少少麻痺感觉, 喜爱吃川菜的我超钟意
无骨鸡啖啖肉, 唔肥又滑嫩, 推荐!
最后仲点多一份甜品红糖糍巴
上台的时间超热, 是新鲜即制的
脆卜卜的外皮, 内里很软糯, 蘸点红糖酱, 甜甜的作这顿晚餐的结尾