2018-04-12
好久没来, 兴幸还健在, 是晚食物如下:Wasabi 猪手$88 猪手冻食, 青芥辣只在猪皮面, 明显是即叫即捞那种, 不过这天的猪手似乎前工序做得未够身, 皮下胶质还是比较硬净, 质素未如理想! 金沙黄金鲜鱿$118 黄金鲜鱿是用雪货的大只鱿鱼做, 肉厚切成方块, 走油后肉质还可以但还是太厚身关系, 比较须要时间去咀嚼, 货源关系鲜味渺渺, 切方块炸后卖相比较似椒塩荳腐,质素未如理想! 椒盐腰果田鸡$88 呢个走油田鸡做得到外层少少脆浆皮,内里保持湿润肉质, 理想的一品!鲜准山西芹炒藕片$68 唔知点解呢个菜似份量唔够咁, 炒功无乜问题, 但为何咁细碟, 唔似喺"珠江"食!潮州蚝爽$108 一如既往, 卖相唔靓但食落又满意!云贵过桥鲜班球$108 呡个第一次叫, 班球只是名字而已不用斟酌事实用的是什么鱼, 但处理手法则真的是"过桥"形式, 鱼肉保持刚刚焯熟, 嫩滑口感, 由于是云贵所以少许辣是走不了, 头抽豉油王炒面$88 呢度用粗面炒, 质感上跟一般的有些不一样, 咬口是多一份爽口感觉, 味同色都较淡, 似捞面多一点, 篮妹$36 * 2=$72
潮州蚝爽$108 一如既往, 卖相唔靓但食落又满意!
篮妹$36 * 2=$72