2012-12-07
廿岁已识老板教头,以前晚晚打 snooker、落吧劈酒再黎食宵夜,玩得劲开心。间中老板、粥佬、肠粉佬、煲仔饭阿正,仲有楼面奄仔、阿七、阿肥、阿细,收工拉闸一齐劈酒猜梅到天光七八点,劲癫 ﹗有时又会一齐落酒吧、猜梅、掟飞镖,非常开心。依家多左好多新面孔,舖位又比以前大左一倍,但依家各散东西了,我都好少黎帮添咯。出品都保持水准,肠粉、粉面、煲仔食都满意啦 ﹗ 鱼蛋河加腩汁,潮州鱼蛋大路既质数,味浓又爽口,合格啦,始终招牌菜唔系鱼蛋。牛坑腩捞面走葱,都唔知几多年无黎帮衬喇 ﹗以前无分坑腩唔坑腩,都系牛腩啦。味道同质感比当年进步多倍,好好味 ﹗炆得软棉又入味,味道真系好香浓,口感松化,正噃 ﹗猪润肠粉,几十年都系即拉肠粉,新鲜热辣,米浆调得完美,蒸既火喉又刚好,质感又滑又嫩又棉 ﹗猪润丝蒸得刚刚好,热辣辣,爽口又够滑 ﹗招牌菜即拉肠粉绝对稳阵食得过 ﹗仲有叉肠、牛肠、虾肠同样美味 ﹗