2016-05-29 149 浏览
又到下午时候紧系揾间就脚嘅好野食下野喇,系openrice揾左一阵,最终决定去呢间离公司最近嘅餐厅,地方虽然唔算太大,但员工就够晒亲切,个人真系好耐无食过车仔面,真系有啲番左中学时期嘅感觉一入到舖头,右手面就系啲食物真系超级香喷喷架,而且食物嘅种类都算多。之后我地逐个到柜面自行配搭自己嘅车仔面,我就简左油面、猪红、牛腩、鱿鱼,罗白呢啲都系我以前食车仔面最钟意嘅配搭。猪红,唔会太松散,可以一下夹得起,而且味道都算入味,唔会太淡。鱿鱼,大大条够晒口感,又唔会有果种令人不舒服嘅味道,而且餐厅都俾唔小客人架。。。牛腩,入口好香浓,口感唔会软淋淋,而且仲唔算太肥罗白,呢个系精华所在,因为佢吸收左汤汁嘅精华,罗白夹起身果下,非常轻松绝对唔会一夹即散,而且味道因为汤汁所以都几惹味架而且呢度对我黎都算就脚,有机会再下其他先。
牛腩,入口好香浓,口感唔会软淋淋,而且仲唔算太肥
绝对唔会一夹即散,而且味道因为汤汁所以都几惹味架
而且呢度对我黎都算就脚,有机会再下其他先。