2013-07-07 426 浏览
赤柱坐20分钟到蒲台,落船码头好多人,我坐的街渡唔够20人,另一只跟团的船有几十人. 出左码头条桥,见到妹记老板娘就问佢路,佢好好人,叫我地点点点点行, 唔驶热死,好行D. 因为无乜头绪,所以听佢点咯. 行完三个钟返来, 发现老板娘果然无老点, 所以又去左妹记食下饮下. 五花茶雪到有冰,正到爆.红豆都好味,有果皮的, 仲系柴火煲. 而且价钱合理, 绝无老屈.最重要系,老板娘年过60,好鬼精神又精ling,但又带点天真, 系一个好开心的人, 几句说话就露晒底,好鬼搞笑. 佢自己都话问路唔系致在你返来帮衬, 只系顺便, 人超好. 周未返来开档, 赚餐茶钱. 强力推介呢个残残地(其实间间都系残残地)但又有一个好可爱的老板娘的妹记. 出左码头条桥左手第二间.

出左码头条桥左手第二间.
2013-07-07