琴晚老细请食饭,唔讲唔知, 原来老细都「好」私房菜架!!佢话要去湾仔嘅大喜庆食,反正未食过,一行五个人去试下都好~! (最紧要系唔洗自己俾)虽然佢系私房菜, 不过个MENU都好多选择!鸡煲翅 - 只可以用四个字嚟形容: 份量十足! 汤底好浓好入味,仲可以食埋一齐上嘅鸡同金华火腿, 两样肉嘅口感都好正, 嫰鸡肉加一D都唔韧嘅金华火腿, I'm lovin it!南乳炸子鸡 – 老细嘅最爱! 不过我哋依D做细嘅, 好为佢著想架, 帮佢分担咗好多嘅胆固醇!! Wakaka!! 原来炸鸡都可以好滑架, 真系估唔到! 啲鸡仲要系皮脆肉嫰,食得出只鸡系好新鲜嘅~镶蟹钳 - 我从来未食过唔系炸嘅镶蟹钳, 所以觉得今次依个蒸镶蟹钳好特别!!! 佢又唔会令我觉得成口粉, 因为佢好足料, 有好多蟹箝肉喺里面, 货真价实! 而且吃得清一点对身体好D!顶汤焗芥兰度 – 我好钟意食芥兰, 钟意佢咬落去个种清脆嘅感觉, 个顶汤嘅味道完全融合D芥兰里面! VERY GOOD!!!古法生炆龙趸尾 - 好少食炆龙趸尾, 所以老细叫个阵都有D期待架!! 老细话依味通常系老一辈最常做嘅喜宴菜, 我系后生一辈, 所以无食过!
琴晚老细请食饭,
唔讲唔知, 原来老细都「好」私房菜架!!
佢话要去湾仔嘅大喜庆食,
反正未食过,一行五个人去试下都好~! (最紧要系唔洗自己俾
虽然佢系私房菜, 不过个MENU都好多选择!

古法生炆龙趸尾 - 好少食炆龙趸尾, 所以老细叫个阵都有D期待架!! 老细话依味通常系老一辈最常做嘅喜宴菜, 我系后生一辈, 所以无食过!!! Wakaka!! 食完都几钟意依道菜, 因为佢食落胶质丰富, 同埋最紧要佢唔腥!!!!!!! 加埋佢D鱼肉嫩滑而味道浓郁, 初次食觉得不错, 会再食!!

菠萝咕噜肉 - 隔离枱介绍话好好食, 同埋侍应厨师净系会用新鲜菠萝, 所以唔一定晚晚都有架, 咁都可以试一试!! 除咗菠萝新鲜之外, D咕噜肉亦唔系一般酒楼嘅菠萝咕噜粉, 最紧要系食落好juicy又唔肥腻!!!

焗鱼肠 – 我自己不嬲唔钟意食鱼肠, 因为真系十级怕腥!!! 依个焗嘅鱼肠都勉强食到, 因为佢焗出嚟好香同无腥味, 不过都系一啖起两啖止, 过唔到自己..

喺度再多谢老细一次, 带我食咗一餐满足嘅晚饭!!
2012-08-01