2018-12-16 71 浏览
闻说九展开了一间老夫子主题餐厅,我哋呢啲老夫子嘅粉丝,当然要去朝拜一下啦。餐厅位于九展嘅2楼,呢一层楼有好多foodcourt,但系老夫子餐厅系最大,占地最多嘅餐厅。餐厅装修一枱一櫈都充满着老夫子嘅味道,除左周围都画满晒老夫子的漫画,就连一张凳都系套老夫子同大番薯嘅衫,非常有特色。餐厅主打港式嘅快餐,例如有海南鸡饭,小菜,炒粉面饭等等。今晚我哋就叫咗个酸甜京肉排,海南鸡饭同埋一个猪猪手。海南鸡饭加$10就可以选脾位啦,鸡肉好滑,好嫩,煮得恰到好处。鸡油饭好香,唔使三两下就食晒成碗饭啊。酸甜京都肉排酸酸甜甜好惹味,猪肉好冧,送饭一流。呢个猪手d肉炆得好冧,啲皮好弹牙又爽,好好味,而且份量又多。不过餐厅不停咁loop住老夫子洗脑歌,实在有点烦,如果可以加多几首歌就好了。

海南鸡饭

酸甜京都肉排酸酸甜甜好惹味,猪肉好冧,送饭一流。
酸甜京都肉排

降龙十八掌之猪猪手