2018-07-23 45 浏览
落老兰除咗饮嘢之外,其实仲有好多出色嘅餐厅。 就算唔饮酒, 约朋友食个晚饭, 都可以有去咗外国酒吧街嘅感觉, 又chill又写意。呢间burger bar位于兰桂坊嘅小巷当中,系𠮶间铁皮屋花店转入去就可以揾到。 一入门口见大部分食客都系外籍人士,就知道无拣错地方。餐厅环境幽暗,一列高身嘅BAR枱,食饱饱再喺度同朋友倾下偈先转场都仲得。《炸薯条加芝士粉/半份》,薯条炸得香脆,入口都仲系热辣辣,芝士粉均匀地洒于薯条之上,带住点点shake shake薯条嘅意味, 芝士粉味道带有咸香,加埋亨氏蕃茄酱任点,无敌。《脆薯角/半份》,由于薯仔嘅比重多咗,食落更有薯味,难得能够享受更多薯味得嚟外面仲系脆卜卜,最钟意佢每惠顾一个汉堡,就可以用优惠价换购小食半份,咁就可以试多啲嘢啦。原本想试下个招牌流心芝士汉堡,不过店员话今日卖哂,就嗌咗个《辣味洋葱汉堡+ 酸青瓜》,好彩呢个洋葱汉堡都唔弱,个自家制嘅秘制辣汁十分惹味,再加上喺炒洋葱同埋生洋葱两面夹击之下,辣味嘅层次就提升咗不少。 食Burger又点少得汉堡扒呢? 呢度嘅汉堡扒用美国安格斯牛肉每日新鲜人手打造。 食落牛味特别香浓, 而且肉汁丰富, 非常j

原本想试下个招牌流心芝士汉堡,不过店员话今日卖哂,就嗌咗个《辣味洋葱汉堡+ 酸青瓜》,好彩呢个洋葱汉堡都唔弱,个自家制嘅秘制辣汁十分惹味,再加上喺炒洋葱同埋生洋葱两面夹击之下,辣味嘅层次就提升咗不少。 食Burger又点少得汉堡扒呢? 呢度嘅汉堡扒用美国安格斯牛肉每日新鲜人手打造。 食落牛味特别香浓, 而且肉汁丰富, 非常juicy。 呢个咁美味嘅辣味洋葱汉堡好快就俾我哋秒杀咗。

另外呢款《大蘑菇扒汉堡》, 除咗有招牌嘅手造汉堡扒之外, 用上咗大大只嘅 Portobello mushroom,所以一上枱就传嚟阵阵嘅大蘑菇香味。 大蘑菇嘅juicy程度绝不比安格斯汉堡扒逊色,食落有肉嘅质感, 可以话系素菜中嘅牛扒。呢个汉堡系用咗招牌特制酱,味道比较classic,配合汉堡扒嘅香浓牛肉味, 以及新鲜嘅番茄同生菜,经典滋味莫过于此。

另外不得不提胶手套通常只系出现喺炸鸡店,呢间餐厅系少数有提供胶手套嘅汉煲店,啱哂钟意企理嘅朋友;饮埋最后一啖啤酒,啱啱好见到开始有人等紧位,我俩带住满足嘅笑容离开。