2018-10-27 18 浏览
系一条细小既巷入面,有一间非常美味的食店,朋友介绍话呢间食烤鱼好够味,所以要黎试下,因为本人很喜爱食鱼,所以对食鱼都好有要求,我拣左条最基本既烤𫠐鱼试下先,辣度拣要中香辣,一条足够4人份量,辣汁非常香,但不似麻辣般贡鼻,配菜亦非常之足料,有豆卜,猪皮,芹菜,牙菜,萝卜,慢慢地用火煮住,鱼身应该先系烤好左放入锅上加入香汁配菜,所以鱼身系皮脆肉滑,而且非常鲜味,就算一直煮住都一样咁美味嫩口,真系好正,之后再入配料食火锅都一样咁正,特别要介绍系田鸡,呢个时候既田鸡真系好肥美鲜甜,啖啖肉又够新鲜,其他火锅料亦非常新鲜美味,例如虾滑,墨鱼滑都好正,所以要推介下比朋友,呢间好野