2018-07-03 79 浏览
连锁米线店食得太多,已经食到开始有d厌,时常谂香港有无d好似中国大陆开到成行成市既清真羊肉面店呢,今日路经佐敦,有幸俾我见到呢间店,我当然二话不说就冲入去试下啦!羊肉米缐 (大)由于好肚饿既关系,今次一定要食个够,而呢个羊肉米线既份量真系大,大到差d食唔哂,呢个羊肉汤真系好清甜,食落一d都唔觉得有任何味粉同味精,羊肉好淋好有羊味,最重要系d米线唔系淋到无咬口个只,系好爽口仲有少少弹牙,无得顶!饺子呢个饺子都算系邪恶,表面睇上去无乜特别,但真系我最钟意既size,一口咬落去,我当堂吓一跳,心谂点解会咁甜,落左糖?食真d原来系d肉汁既鲜味,老实讲,我真系无食过咁好食既饺子,好想问下佢地究竟系点整,嘻嘻!麻辣猪耳讲食麻辣野,普遍黎讲,上至四川下至香港,要好食黎唔开就系落大量既味精,每次食完都要开消防喉饮水,讲返呢个小食,食落唔觉有味精,麻同辣既程度恰到好处,猪耳系有猪味架,香料既味道无喧宾夺主,但又保留定麻同辣既层次,正!

羊肉米缐 (大)

饺子

麻辣猪耳