2024-08-22
前日我同老豆话,朋友过两日嚟香港玩,问佢有无啲好食嘅日式餐厅介绍。佢就打电话畀佢好兄弟问咗吓,话尖沙咀间里木啲日式嘢唔错,可以带朋友去试吓。我就决定带朋友去𠮶度食晚餐。间舖装修得好特别,成个环境都令人觉得好轻松,好啱同朋友倾偈食饭。和牛海胆热狗:朋友话呢个寿司系佢食过最好味嘅寿司!和牛切得好薄,仲包住寿司饭,口感真系特别正!岩手县石垣贝寿司:石垣贝虽然细细粒,但系肉质特别新鲜香甜,每一啖都系经典!爱知县白象拔蚌 &北海道粒贝配冲绳水云:象拔蚌有淡淡嘅海鲜味,非常新鲜!仲有放喺杯上面嘅北海道粒贝特别清爽,好食!日本生蚝配鱼子酱一罐:生蚝味道特别高级,肉质除咗鲜之外,仲带有滑溜嘅口感,一个字,正!壳付原只海胆:海胆份量好足,我同朋友都好钟意海胆独特嘅味道!蜜瓜:好新鲜,特别甜,系我暂时食过最鲜甜嘅蜜瓜🍈我同朋友两个人食得好爽!仲倾咗好耐偈,非常之开心!
蜜瓜:好新鲜,特别甜,系我暂时食过最鲜甜嘅蜜瓜🍈
我同朋友两个人食得好爽!仲倾咗好耐偈,非常之开心!