今日同中学同学一齐过嚟,成间舖头装修都好有老香港情怀,劲有气氛倾偈倾得超开心🌟而且播嘅歌全部都系学生时代嘅歌,好似去咗唱K咁🎶其他客人都倾偈倾得超开心,最估唔到系佢啲嘢食都好新鲜劲好食,仲有$1啤酒🤩🍲卜卜蚬猪骨煲汤底想清啲要咗卜卜蚬猪骨煲,劲多蚬同猪骨,去到后面落菜好清甜🤩🦐海鲜海中虾、南非鲍鱼、蛏子全部都好新鲜同埋肉质弹牙,但系真系唔好煮咁耐,如果唔系就会好老。🐮牛魔王拼盘超级大份,入面有本地手切肥牛、顶级安格斯牛颈脊、牛脷托、封门柳、鲜牛肉粒同埋黑安格斯牛板腱。最好食系牛颈脊肉味浓,本地手切肥牛油花比例啱啱好。💫紫菜炸响铃系即炸,超级香脆,点汤3秒就好攞上嚟,咁就会有汤汁得嚟又香脆。🥟招牌午餐肉饺饺子入面系邪恶嘅午餐肉,配合埋竟然好好食,打边炉必备。🍖西班牙黑毛猪肉味浓郁,肉质有咬口。⭐️虾胶油炸鬼油炸鬼上面有蟹籽虾胶,几惹味。⚡️椒盐豆腐用咗硬豆腐去整,所以入面冇软豆腐咁滑,个人比较钟意食软豆腐𠮶种。蔬菜类我哋叫咗娃娃菜同菜心苗,两款都好新鲜同埋煮起之后食落去真系好清甜🙈

🍲卜卜蚬猪骨煲

🦐海鲜

🐮牛魔王拼盘

💫紫菜炸响铃

🥟招牌午餐肉饺
饺子入面系邪恶嘅午餐肉,配合埋竟然好好食,打边炉必备。

🍖西班牙黑毛猪
肉味浓郁,肉质有咬口。

⭐️虾胶油炸鬼
油炸鬼上面有蟹籽虾胶,几惹味。

⚡️椒盐豆腐