2017-02-02
上星期面临韩文Oral 考试,加上有些家事需处理,心情真系好紧张。于是到屋企附近 CJ Cafe 食好东西,点左个汉堡 + 汤 + 饮品 + 甜品,补充能量,再上路考试。Cafe 比想像中大,我初时以为得2-3个位。环境都几舒服,有自然火透入餐厅,用餐时心情都开朗D,睇黎下次约多几个朋友都冇问题啦! 忌廉蘑菇汤 味道比较清淡,蘑菇量算多,如果口感可以做得浓厚少少就好啦。黑松露芝士牛肉汉堡 配 薯条 真心想讲岩岩炸出黎嘅粗薯,外脆内软,表面有少少盐花增添风味,几时都咁吸引!我有少少估唔到汉堡会选用牛角包,都真系好惊喜。汉堡目测都有寸厚,多汁松软,唔错!入面配上酸瓜、蕃茄、生菜,令成个包冇咁heavy!特别想讲酸瓜够酸够脆,好醒胃!蓝蝶水晶西柚特饮 一直都想饮有关于蓝蝶系列嘅饮品,印象中马鞍山只有呢度先有。特饮紫色渐变真系好靓,加入西柚汁酸酸地,好清新。法式焦糖炖蛋 呢个甜品外冷内热,蛋味浓郁,入面炖蛋口感好顺滑,加埋上面脆卜卜焦糖,真系好满足。---------------------------CJ Cafe马鞍山鞍骏街33号马鞍山游泳池餐厅
忌廉蘑菇汤
味道比较清淡,蘑菇量算多,如果口感可以做得浓厚少少就好啦。
黑松露芝士牛肉汉堡 配 薯条
我有少少估唔到汉堡会选用牛角包,都真系好惊喜。
汉堡目测都有寸厚,多汁松软,唔错!
入面配上酸瓜、蕃茄、生菜,令成个包冇咁heavy!
特别想讲酸瓜够酸够脆,好醒胃!
蓝蝶水晶西柚特饮
一直都想饮有关于蓝蝶系列嘅饮品,印象中马鞍山只有呢度先有。
特饮紫色渐变真系好靓,加入西柚汁酸酸地,好清新。
法式焦糖炖蛋
---------------------------