2016-08-24 505 浏览
想试好耐,不过传闻要好耐之前book,又要等好耐先有台..... 滂沱大雨嘅星期五晚上,捉咗只猫猫陪我嚟等位,行楼梯上去嘅时候已经见到由好多用老夫子封面砌成嘅玻璃,上到等位位置又可以同老夫子&大蕃薯嘅公仔影相,可爱到爆!晚上8点几,要等50张台,平时要等位我一定发脾气唔食,但偏偏当有老夫子、大番薯及猫猫喺身边,就等几多张台都愿意㗎㖞。可能好多人听到要等咁多台都放弃啦,所以店员叫号码都叫得好快,唔洗半个钟已经有位世外桃源 ($78)嚟得呢啲玩怀旧嘅餐厅,当然要食返个焗猪扒饭啦!份量几大,我同猫猫两个人食都够;猪扒肥瘦适中、肉质软腍,上面铺满溶咗嘅芝士,好好味😋;番茄微酸,唔似外面有好多只有茄膏味道;炒饭粒粒分明,非常正!金枝玉叶 ($40)可能只碟好大只,所以显得2件芝士焗薯皮特别细;料就充足嘅,有好多烟肉及芝士,不过真系细咗啲呢;仲有可能迟咗啲食,冻咗啲㖞!胆小如鼠 ($48)即系凉粉,上面有啲棉花糖,再倒啲芬达橙汁入去;猫猫话嗌呢个系俾我睇㗎㖞,外型的确满分,氹女仔一流😂;不过棉花糖就真系溶得好快,要影相就快手喇;加咗棉花糖及凉粉嘅芬达究竟系咩味呢?系一样味㗎😂!都系𠮶句啦,睇咋嘛,
世外桃源 ($78)
世外桃源
金枝玉叶 ($40)
即系凉粉,上面有啲棉花糖,再倒啲芬达橙汁入去;猫猫话嗌呢个系俾我睇㗎㖞,外型的确满分,氹女仔一流😂;不过棉花糖就真系溶得好快,要影相就快手喇;加咗棉花糖及凉粉嘅芬达究竟系咩味呢?系一样味㗎😂!都系𠮶句啦,睇咋嘛,过瘾吓都唔错嘅!
胆小如鼠
未雨筹谋 ($32)
热紫薯鲜奶加凉粉又点呢?咪又系一样味啰!哈哈,而且紫薯鲜奶似系开粉咋㖞,冇乜特别了
未雨筹谋
装饰真系满分,如果整体可以再旧式冰室啲肯定会更正!食物质素OK啦,唔系超级好食啰,不过菜式都颇怀旧嘅;气氛都唔错,食完一定会好开心啰!
2016-08-19
世外桃源