2015-01-12 1336 浏览
今日又上新嘢,不过同事讲定要有心理准备,要排队等位,兼食物要得好耐!因为即叫即做,搅笑系要好似以前茶楼揾位咁企响张枱旁边,好彩去到有人刚走刚走,居然5分钟有位,而另一搅笑,系未有位就可以叫定食物!地方残旧,墙身剥落,我坐嘅位置仲要地面不平,不过大家都唔介意,我坐低之后,出面已经出现人龙,落单阿姐好急好燥,落单好乱,不过又唔系无礼貌,只系急啲啫,佢都会提我们叫咸牛蛋饼要等30分钟!最后落好单,食物唔按次序出场!热柠茶:玻璃有耳杯比较少见,够热,茶底够浓唔涩!出前一丁:平常出街食嘅丁面,好多都唔啱心水,呢间系少有合晒我心意,面唔会好淋,少弹牙,汤底够浓,正!等多10分钟,主角终于出场,咸牛蛋饼:而家少咗茶餐厅用咸牛做早餐!卖相好特别,像一个蛋糕,蛋饼里面好多咸牛肉,味道咸香,好松,够热,好味!店内好似打仗,店员上菜好像街市叫卖咁!不过客人都好好,一食好就走(都唔坐得耐),一个面都唔贵,但加一个𩠌(鸡翼式猪扒)已经好贵,因为无套餐!全部散叫!

热柠茶:玻璃有耳杯比较少见,够热,茶底够浓唔涩!
等多10分钟,主角终于出场,

咸牛肉蛋饼
出前一丁
热柠茶!
刚好坐在凹凸不平位
调味料
$28 (早餐)
庆祝纪念
除夕