2022-10-07
中学之后就一直冇再食,过咗咁耐第一次食!一入到去唔同哂,同我印象中嘅茶木好唔同🤣变成一间都好chill嘅cafe❤️仲要好多木嘅原素,好舒服呙!!同之前完全唔同哂✨✨台式卤味拼盘•白饭 $208+$13转铁观音仙草奶茶 +$60 抹茶鲜果流心欧软卤味拼盘一上菜嘅时候超吸引!!有牛肚,牛𦟌,流心蛋,豆腐,五花腩同花生超级丰富😍😍其中豆腐系最令我深刻,外面系炸过咁样,但入面超嫩好滑!不过铁观音仙草奶茶就相对麻麻哋啦🤣我唔记得咗叫佢少冰,结果有大半杯都系冰😮💨不过胜在茶味好够,都好饮!!甜品原价叫佢要80几蚊,食饭就加$60就有😍超抵!!仲要好靓好啱打卡!食落都好好食,个多士外脆内软,入面仲有好多绿茶酱!最好食都系佢个绿茶雪糕,超香同个味一啲都唔假😍红烧牛肉面 $147+ $23 脆脆黑糖珍珠奶茶红烧牛肉面有六旧牛腩左右,而且有啲红萝卜同白萝卜!汤底味道够浓好正,不过啲面口感就普通啲!最抵食系佢劲多牛腩,仲有啲系根位!晚餐仲配有小食,我哋叫咗盐酥鸡半份!!好正!系新鲜炸好😍😍而且炸粉唔多,旧鸡都好大粒!!下次我会想叫全份🤣脆脆黑糖珍珠奶茶都非常之高质👍🏼👍🏼珍珠烟烟韧韧,仲要有黑糖味!卖相亦
台式卤味拼盘•白饭 $208
+$13转铁观音仙草奶茶
+$60 抹茶鲜果流心欧软
红烧牛肉面 $147
+ $23 脆脆黑糖珍珠奶茶
红烧牛肉面有六旧牛腩左右,而且有啲红萝卜同白萝卜!汤底味道够浓好正,不过啲面口感就普通啲!最抵食系佢劲多牛腩,仲有啲系根位! 晚餐仲配有小食,我哋叫咗盐酥鸡半份!!好正!系新鲜炸好😍😍而且炸粉唔多,旧鸡都好大粒!!下次我会想叫全份🤣
脆脆黑糖珍珠奶茶都非常之高质👍🏼👍🏼珍珠烟烟韧韧,仲要有黑糖味!卖相亦都好一流👍🏼上面仲有啲芋圆,同一层奶盖,一次过满足我三个愿望!!全晚最惊喜就系呢个饮品❤️