6天前 89 浏览
圣诞节有好多聚会,亦都因为节日气氛要食好啲,咁早排食过呢间蒸海鲜,所以唔谂啦直接拣返呢间,顺便带朋友试下。海鲜套餐真系好丰富,最钟意就系有专人负责蒸,唔洗惊唔识较时间同热亲只手。职员话海鲜由淡味食到浓味,所以蒸的次序都有讲究,有职员搞掂就唔洗烦。韩国釜山鳗鱼好新鲜又高质,同平时餐厅食𠮶啲淋好哂汁摆左成日𠮶啲完全唔同,真系有惊喜。北海道凤趾蚝亦系一样好新颖嘅食材,朋友都话未听过,朋友其实麻麻地食蚝,话觉得腥,但呢款蚝只得海水的鲜味而唔会腥。罕有藻食绿膏蟹,职员话有啲客想订货都未必有,因为唔系想订就订到,一人半只已经非常够,因为真系好多膏,蟹盖都系,而且蟹拑同蟹脚都有好多肉,绿膏带回甘甜味。野生琵琶龙虾啖啖肉,非常新鲜,肉质爽口弹牙。有机蔬菜,近年个个都讲求健康,听到有机呢2个字已经觉得好吸引,蔬菜好新鲜,唔老,粟米冇渣。呢晚嘅精华就系吸收哂海鲜精华的粥,职员会问我地要不要菜脯和葱,我地全部都要,非常美味。我地亦额外点左竹蔗茅根雪梨,冬天饮够哂滋润。

我地亦额外点左竹蔗茅根雪梨,冬天饮够哂滋润。

2024-12-26