2010-12-26
由于圣诞节尖咀一带应该劲多人, 所以我同男友就决定去佐敦食饭. 7 点到达, 店内人数不多, menu 内好多选择, 最后我地叫左一个饭三个小食.巴东牛肉饭- $5X 呢个饭劲好食, 牛肉好腍, 完全唔驶咬, 加上个酱汁, 送白饭一流, 我地劲快就将佢消灭 牛油蜜糖鸡亦 - $40 两个人既关系, 只系叫左4只, 食落有牛油味同埋好甜既蜜糖味, 鸡亦好大只. 由于我平时比较食得清淡, 所以对于我黎讲, 就甜左少少, 不过都几好食串烧 - $5X 3串鸡3串猪, 我觉得无乜特别, 鸡肉好滑, 但系猪就唔多好食, 又"鞋"又硬, 下次可以试其他野食.粟米饼 - $5X 见到open rice 有人介绍, 我地就试下啦. 一黎到, 就觉得好热气, 因为系炸的. 咬落去, 入面系一旧粉加上粟米粒, 好奇怪, 淋淋地, 一d 都唔好食, 如果唔加佢d 酱汁系一d 味都无的, 真系好失望.不过为左佢既巴东牛肉饭, 下次会再黎的.
巴东牛肉饭- $5X
牛油蜜糖鸡亦 - $40
串烧 - $5X
粟米饼 - $5X
不过为左佢既巴东牛肉饭, 下次会再黎的.